luni, 31 decembrie 2012

O poveste emoționantă

      În prag  de Noul An nu pot să nu îmi aduc aminte de o poveste emoționată. Am prezentată în urmă cu două luni pe oradeiasi.ro. Sper ca 2013 să îi ajute pe cei care au nevoie de sprijin.
     Bogdan este elev în clasa a X a la Grupul Școlar de Turism din municipiul Iași. El își dorește să urmeze o facultate și să ajungă contabil. Un alt vis al lui Bogdan este să aibă familia sa. Povestea lui reprezintă o lecție de viață pentru multe persoane. La numai 16 ani a rămas fără singurul său spijin și de peste o lună, se află în grija tutorelui.
      La 16 ani ar trebui să fie vesel, mereu cu zîmbetul pe buze și plin de viață. Din cauza pierderii ființei celei mai dragi, bunica, Bogdan zîmbește mai rar. Asta nu îl împiedică să se gîndească la viitor și la planurile pe care le are.
     Facultatea ar vrea să o facă la Iași dar dacă ar fi posibilitatea, s-ar bucura să  obțină o bursă în străinătate. La Grupul Școlar de Turism a învățat pînă în clasa a VIII a, a dat examenele și după aceea s-a înființat profil, cel economic. Aici cunoaște profesorii, o parte dintre colegi și este mulțumit de școală.
     O familie care locuiește în aceeași scară cu Bogdan se ocupă de el după decesul bunicii lui. Această familie are 3 copii și îl cunosc pe Bogdan de la vîrsta de 5 ani, l-au îndrăgit foarte mult și s-au atașat de el încă de cînd era mic.
    Băiatul are un venit lunar de 132 de lei, mult prea puțin pe cînd ar fi nevoie numai dacă s-ar lua în calcul cheluielile apartamentului lăsat de bunica sa, de mîncare și ce ar mai avea nevoie să meargă la școală. Direcția de Asistență Comunitară poate să îi dea cadouri de sărbători dar suport finaciar nu este prevăzut în hotărîrile Consiliului Local. Deocamdată singurul sprijin rămîne familia vecină care îi este tutore iar Bogdan vrea să meargă mai departe pentru a-și împlini visul- să ajungă contabil și să aibă familia lui.
    La mulți ani, Bogdan! Numai bine și familiei tale adoptive!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu