miercuri, 5 decembrie 2012

Donaţii de legume şi fructe

      Mi-a plăcut o iniţiativă. Unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi au derulat campania socială Săptămâna legumelor şi a fructelor donate, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară .
     În ce a constat această campaniei-  în colectarea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.
     În judeţul Iaşi, s-au implicat  65 de şcoli şi grădiniţe, care au antrenat în acest demers 5 317 de elevi şi preşcolari, dar si  480 de cadre didactice.
     Au beneficiat de rezultatele campaniei  adică  donaţii de legume şi fructe, o cantitate totală de aproximativ 10.000 de kilograme, 100 de kilograme de făină albă, mălai, paste făinoase, 50 l de ulei, 90 de borcane cu zacuscă, aproximativ 1000 RON din care s-au cumpărat  fructe şi legume  peste 2 100 de beneficiari.    
    Aceştia sunt persoane din categorii defavorizate, cum ar fi: elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale sau din Centre de plasament, familii aflate în dificultate din comunităţi apropiate şcolilor, bătrâni din instituţii de ocrotire socială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu