miercuri, 19 decembrie 2012

Ce se va întîmpla cu fotografiile noastre?


       Dimineață mergem spre serviciu cînd am auzit la radio că Facebook vrea să utilizeze fotografiile celor care au conturi și le poate vinde. Nu mi se pare deloc normal. Afirmațiile făcute de cei de la Facebook i-au infuriat pe mulți utilizatori ai serviciului sau Instagram, prin care se pot filtra și distribui fotografii,  asta după ce a schimbat condițiile de utilizare.
      Auzisem tot la radio că decizia a condus la o revoltă on-line. Totodată, noua clauză Instagram prevede ca "o parte sau întregul serviciu s-ar putea susține financiar din profiturile din publicitate".
      Am mai aflat că utilizatorul serviciului Instagram își dă automat acordul ca informațiile despre contul său, precum numele, numărul de like-uri, fotografiile care să fie folosite gratuit de către Facebook, care deține Instagram, în acțiuni promoționale și publicitare. Adică vor fi folosite fotografiile în scop publicitar iar autorul lor nu va primi nimic.
      Ca să nu se ajungă la așa ceva ar fi o soluție, fiecare utilizator să își șteargă forografiile. Și acum mă întreb, dacă tot se dorea ca Facebook să devină un fenomen ceea ce s-a întîmplat, acum se trece la extremă negativă adică să auzim de foarte multe persoane care să își șteargă conturile? În loc să aflăm că se vor întîmpla lucruri mai bune, primim vești proaste înainte de Crăciun. Ce trist!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu