miercuri, 5 decembrie 2012

Vă tentează un revelion la castel?

     Este decembrie şi suntem la un pas de sărbătorile de iarnă. Firmele de turism au venit  cu oferte pentru sărbătorile de iarnă. O propunere de petrecere a Revelionului 2012-2013 este acea  la fostul castel din Miclăuşeni al famililei Sturdza. Casa Macrina este unul dintre locurile de cazare de la Miclăuşeni, clădire ce datează din vreamea boierilor Sturdza. În trecut i se spunea castelaşul.
    Casa poartă numele de Macrina, în memoria ultimei descendente a Sturdzeştilor de la Miclăuşeni, respectiv prinţesa Ecaterina Sturzda-Cantacuzino, cea care va dona moşia de la Miclăuşeni Episcopiei Romanului în anul 1947 şi care spre sfîrşitul vieţii se va călugări sub numele de Macrina.
   Casa Macrina este ferită de privirile vizitatorilor şi dispune de 17 camere, dintre care 10 camere duble, 5 camere single şi 2 apartamente, oferind servicii de cazare de 3 stele.
   Castelul de la Miclăuşeni se află în proprietatea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi a fost construit la mijlocul secolului al XVIII-lea pe un domeniu de 30 de hectare, în prezent fiind rezervaţie dendrologică. Distanţa între Iaşi şi Miclăuşeni este de 65 de kilometri şi se poate ajunge cu maşina.
   Perioada este între 29 decembrie 2012-2 ianuarie 2013 iar pachetul cuprinde 4 nopti de cazare cu regim de demipensiune (MD + C); program muzical cu DJ în toate serile; primire tradiţionalaă cu ţuică şi şorici; gratar în aer liber şi foc de tabăraă; program artistic susţinut de Ansamblul de Dansuri Populare “Izvoraşu”; tradiţii de Anul Nou; masa festivă de Revelion cu meniu tradiţional românesc;  concert în Castel urmat de un coktail; săniuş, plimbare cu sanciul; vizitare tur castel şi mănăstire. Tarif pachet:   855 lei/pers/sejur la condiţii de 3 stele ( Casa Macrina).
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu