duminică, 9 decembrie 2012

URBIK și proiectul „SCRIITOR, adjectiv.”


       Observ că sunt unele persoane care chiar vor să avansăm și să se întîmple lucruri bune în Iași. Mă bucur pentru că e orașul meu, e locul unde mi-am petrecut cea mai mare parte din viață și vreau să fie mai bine.
     
       Din ianuarie 2013, Asociaţia URBIK  va demara primul program de cursuri de scriere creativă (creative writing) din Iaşi şi din regiunea Moldovei, cu titlul generic „SCRIITOR, adjectiv.”. Inițiatorii proiectului spun că evenimentul are ca scopuri descoperirea de noi talente, promovarea scrierii creative în special în rândul tinerilor, promovarea lecturii şi a scriitorilor contemporani.
     Scriitor Dan LUNGU va fi primul mentor al programului „SCRIITOR, adjectiv.” şi îşi va desfăşura cursul de scriere creativă, axat exclusiv pe proză, timp de 8 săptămâni, în perioada 25 ianuarie-25 martie 2013.
       Cursul este destinat în principal liceenilor şi studenţilor, dar intrarea este deschisă tuturor vârstelor. Întâlnirile se vor desfăşura sâmbăta, de la 10.00-12.00, în cadrul librăriilor Librarium din Iaşi (Avant-Garde şi Palas).Grupa va fi constituită din maximum 10 cursanţi (selectaţi de către mentor). La înscriere este obligatorie trimiterea unei scurte scrisori de motivaţie (maximum o jumătate de pagină A4) şi, dacă este cazul, 2-3 texte personale.
       Cursul se va axa pe exerciţii practice de stimulare a creativităţii şi discuţii pe teme precum: „Cum alegem un subiect?”, „Cine, ce şi mai ales cum povesteşte?”, „Cum construim cu cuvinte: faptele, cuvintele şi efectele cuvintelor”, „Tensiunea textului”, „Personaje, linii narative şi lumi”, „Chestiunea timpului”, „Jocul punctelor de vedere şi construcţia realităţilor”, „Cum începem şi cum încheiem o povestire?”, „Cum alegem un titlu”, „Cum ne construim originalitatea” sau „Ce trebuie să uităm din ceea ce am învăţat”.
      Asociaţia URBIK a fost înfiinţată în 2012 în scopul desfăşurării de activităţi culturale destinate promovării principiilor dezvoltării durabile, dezvoltării mentalităţilor citadine, a cadrului cultural şi estetic al spaţiilor urbane, întăririi principiilor democratice, dar şi al creării unei coerenţe la nivelul organizării evenimentelor culturale cu impact local, regional, naţional şi internaţional. Scopul principal al URBIK este realizarea unor cadre de acţiune în vederea accelerării sincronizării mediului cultural românesc cu cel european.
     Pentru mai multe detalii: www.urbik.eu





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu