sâmbătă, 8 decembrie 2012

Deținuți, la vot!


   
    Cînd am citit știrea asta nu știam dacă să spun că e bine sau rău, așă că m-am gîndit să o postez pe blog să o vadă și alte persoane.
    Conducerea Penitenciarului Iaşi aminteşte faptul că persoanele private de libertate pot vota. Mai exact, în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/13.03.2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, precum şi ale Deciziei Biroului Electoral Central nr. 14D/11.10.2012, persoanele private de libertate îşi pot exercita dreptul de vot dacă îndeplinesc cumulativ condiţiile -au vârsta peste 18 ani; sunt cetăţeni români; au acte de identitate valabile.
    Aceştia mai au de îndeplinit şi alte condiţii precum nu li s-a interzis acest drept prin hotărârea judecătorească definitivă de condamnare; solicită în scris preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere, că doreşte să îşi exprime dreptul de vot prin intermediul urnei speciale; au domiciliul stabil în raza teritorială a secţiei de votare unde se află locul de deţinere.
    Directorul Penitenciarului Iaşi, Marius Vulpe a precizat că “până în prezent, niciuna dintre persoanele private de libertate aflate în custodia unităţii noastre nu îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege în vederea exercitării dreptului de vot, având în vedere faptul că Penitenciarul Iaşi este arondat secţiei de votare nr. 33 - Colegiul Naţional "Garabet Ibrăileanu" Iaşi.”, a declarat comisar şef de penitenciare, Marius VULPE, directorul Penitenciarului Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu