duminică, 16 decembrie 2012

Prostituatele și abuzurile asupra lor


       ARAS și APADOR-CH, organizații non-guvernamentale din domeniul sănătății, respectiv ale drepturilor omului, vor organiza mîine, 17 decembrie, conferința de prezentare a primului studiu privind practicile abuzive asupra persoanelor implicate în prostituție / lucrătoarelor sexuale.
       De altfel, mîine  se va lansa studiul iar asociații din lumea întreaga pledează pentru încetarea violenței la adresa femeilor implicate în prostituție. Principala concluzie a anchetei este că femeile implicate în prostituție sunt agresate deopotriva de poliție și proxeneți. Unele dintre abuzurile asupra lucrătoarelor sexuale au și implicații negative asupra sănătății publice, favorizînd răspîndirea unor infecții.
       Concret, seară de seară, femei care se află în situații de vulnerabilitate socială și medicală se confruntă cu  injurii, amenzi, confiscarea prezervativelor, bătăi, violuri.
      Sunt și cîteva rezultate ale anchetei 32% dintre femeile intervievate au rămas fără prezervative din cauza că le-au fost confiscate de către cei care apără ordinea publică dar nu și sănătatea publică; 48% au fost bătute în ultimul an de clienți, proxeneți și reprezentanți ai forțelor de ordine publică; 71% doresc dezincriminarea prostituției; 46% doresc pedepsirea în continuare a proxenetismului.
      Experiențele altor țări arată că sancționarea femeilor sau a clienților determină ascunderea fenomenului și
amplificarea abuzurilor. Aceste abuzuri și discriminarea favorizează agravarea problemelor sociale și medicale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu