sâmbătă, 29 decembrie 2012

Prea multe cazuri de abuz. De ce?



      În dimineața astă mă gîndeam ce aș putea scrie. Mai am multe de spus, de povestit dar mi-au căzut ochii pe o informații care e un semnal de alarmă. Știrea spune așa- cazurile de abuz asupra copilului și cele de violență în familie au reprezentat 42,11% din cazurile sesizate în acest an la Telefonul Copilului. Asta spun cei care au făcut o statistică.
       Tot din statistici rezultă- cazurile de abuz sexual asupra copilului și de trafic de minori au înregistrat față de 2011, o creștere de 13,04% adică au fost înregistrate 156 de cazuri.
         De asemenea, în anul 2012 solicitările de consiliere psihologică în ceea ce privește starea accentuată de depresie a copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în altă țară sunt cu 24,17%.
         Săracii copi, ce viață.Cred că se simt singuri și au problem de comunicare, de adaptare iar toate aceste se accentuează dacă nimeni nu îi ajută să treacă peste ele.
          Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Buzău, Constanța, Ilfov, Iași etc. Nici nu vreau să mă gîndesc ce trebuie să fie în sufletul acelor micuți, cu ce trauma rămîn dacă nu sunt ajutați de mici și nu au familia alături. E un semnal de alarmă, unul dintre multe altele și autoritățile trebuie să îl ia în calcul, să se facă ceva.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu