marți, 11 decembrie 2012

Expoziţie de Măşti şi Traiste


        Clienţii Palas Mall pot admira o  expoziţie de obiceiuri şi tradiţii de sezon, iar prichindeii se pot întâlni, zilnic, cu Moş Crăciun.  Reprezentanții departamentului PR spun că pînă pe 28 decembrie 2012, ieşenii sunt invitaţi la Palas Mall să viziteze o expoziţie aparte despre datinile de iarnă practicate în judeţ.
       În piaţeta Intersport din mall, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi prezintă „Expoziţia de Măşti şi Traiste”. Admiratorii tradiţiilor strămoşeşti se pot delecta cu frânturi din istoria datinilor prin intermediul celor 23 de măşti realizate de creatorul popular Bogdan Bârzu. Obiectele de artizanat sunt reprezentative pentru zona Hârlăului şi ilustrează simbolurile jocurilor tematice moştenite: urs, moşneag, doctor, cioban, căldărar etc.
      Expoziţia din Palas Mall cuprinde şi peste 20 de traiste ale creatorilor populari din comunele Ruginoasa, Miroslăveşti, Fântănele, Scânteia şi altele. Pentru pasionaţi, lucrările meşterilor vor fi completate de fotografii cu alaiurile de colindători, din arhiva organizatorului.
     Moşul îi aşteaptă zilnic pe cei mici, în intervalul orar 18.00 – 20.00, în cartierul său din zona Atrium. Părinţii care vor să se asigure că ştrengarii lor îl vor întâlni personal pe Moş Crăciun se pot programa gratuit pe site-ul www.palasmall.ro. Simpaticul bătrânel va sta la dispoziţia lor în perioada 17 – 23 decembrie, între orele 17.00 – 21.00, iar pe 24 decembrie, în intervalul 13.00 – 16.00. Echipa Nikon Yellow Store va fi acolo pentru a fotografia gratuit cele mai frumoase clipe alături de Moş Crăciun.
    Prichindeii mai au o şansă să-şi vadă împlinite dorinţele din acest an. Palas Mall va premia cea mai frumoasă scrisoare pentru Moş Crăciun dintre cele lăsate de cei mici în cutia poştală din Atriumul Palas Mall, până pe 22 decembrie.”, au precizat reprezentanții departamentului PR al ansamblului urbanistic din Iași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu