miercuri, 6 februarie 2013

Vreți să cîștigați un smartphone?



         Institutul Francez anunță o nouă ediție a Festivalului de Foarte Scurt-Metraj „Très Courts”. Festivalul promovează filmul de foarte scurt-metraj în întreaga lume. Din 2007, de la prima ediție românească, Institutul francez a dorit încurajarea talentelor și a creației cinematografice locale.
       Pînă pe data de 28 februarie 2013, cei interesați pot să trimită filmele de foarte scurt-metraj însoțite de formularul de înscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro) pe adresa Institutului francez Iași (pentru cei care locuiesc în zona Moldovei). Singura condiție impusă este ca durata filmului să nu depășească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate : ficțiuni, documentare, animație, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuită.
      În luna martie, un juriu – format din specialiști ai audiovizualului, membri ai rețelei culturale francofone și parteneri – va selecționa în jur de 20 de filme românești care vor alcătui selecția „Around the Très Courts Romania 2013”. Aceasta va fi proiectată în perioada 25-28 aprilie 2013, alături de selecția internațională, în aproximativ 25 de orașe din țară, participante la festival.
     Filmele românești selecționate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de Juriul Festivalului – și pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecție a Festivalului din România. Aceste premii constau în trofee, smartphone-uri oferite de Orange și dintr-un sejur de 3 nopți la Cluj-Napoca, în perioada Festivalului Internațional de Film Transilvania, cu posibilitatea participării la proiecțiile și evenimentele TIFF în calitate de invitat.

   Organizația Internațională a Francofoniei acordă un premiu special celui mai bun film românesc care utilizează limba franceză și/sau care abordează una dintre teme alese. Premiul OIF are o valoare de 250 de euro și este însoțit de o diplomă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu