luni, 4 februarie 2013

Ieșenii, nepăsători în fața dezastrelor?

        A două zi de proteste la Iași. Puțini protestatari. Mai multă agitație este pe rețelele de socializare. Multe cometarii, lăudăroși dar la protest o mînă de oameni. Greu cu mobilizarea la ieșeni, la moldoveni. Nu la fel era de 24 ianuarie cînd se anunțase că se dă fasole cu cîrnați și vin fiert. La pomană, mobilizare maximă iar în rest slăbuț-slăbuț de tot. Nu îi înțeleg pe cei care comentează acasă, pe la colțuri dar nu fac mai nimic.

       Nepăsarea va fi tratată cu indiferență din partea celor mari. Da, ne merităm soarta. Nu ne pasă că ni se măresc taxele și impozitele, că dăm mai mult la întreținere, că orașul este plin de gropi și sunt numai șantiere iar acum sunt tăiați teii de pe bulevardul Ștefan cel Mare. La toate astea, mulți rămîn pasivi.
       Fraților nu vă mai văitați că văd că vă place așa. Cum să fie băgați în seamă cetățenii pe care îi lasă rece cam tot ce se petrece în orașul unde trăiesc. Fiecare își doar de pătrățica lui și mulți așteaptă să lupte altul pentru ei. Nu asta înseamnă democrație și nu este nimeni dator să tragă pentru toți.
      Puțini au participat la proteste iar cei care taie teii își fac treaba mult și bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu