vineri, 15 februarie 2013

O Singură Voce pentru Dizabilitate

        
         Federația pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) a devenit membră a Coaliţiei “O Singură Voce pentru Dizabilitate”, cu prilejul unei întâlniri de consultare a organizațiilor societăţii civile din București, cu expertiză și servicii în domeniul dizabilității.Întâlnirea a avut loc pe 7 februarie și a fost organizată de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), în parteneriat cu FEDRA, Centrul de Resurse pentru Participare Publică,  Active Watch şi alți parteneri şi susţinători ai Coaliţiei “O Singură Voce pentru Dizabilitate”.
       Scopul Coaliţiei „O singură Voce pentru Dizabilitate” este acela de a iniţia, dezbate, promova şi propune un proiect de lege privind protecţia şi promovarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi, care va înlocui prevederile depășite şi lipsite de substanţă referitoare la copiii cu dizabilităţi, din Legea 448/2006 privind persoanele cu dizabilități. Platforma Coaliţiei „O singură Voce pentru Dizabilitate” este alcătuită pentru început din 10 puncte, care prezintă într-o manieră esenţializată reperele noului proiect de lege pe care Coaliţia îl va promova. În procesul de consultare a societății civile din domeniu, Coaliția are ca obiectiv și să mobilizeze organizațiile care au ca beneficiari adulții cu dizabilități pentru a coagula modificările pe care le consideră prioritare la nivelul Legii 448/2006 pentru această categorie de vârstă.
       Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist este prima federaţie de acest tip din România și are ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. Organizațiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Craiova, ANCAAR Iaşi, Autism Baia Mare, Autism Europa Bistrița, Autism Transilvania, ASPA Suceava, Centrul Terapeutic Marea Neagră, Copiii de Cristal Brașov, Dincolo de Autism, Help Malin, Învingem Autismul, Romanian Angel Appeal și Univers Plus Piatra Neamţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu