vineri, 8 februarie 2013

Salvăm teii!



         

     Patru reprezentanţi ai societăţii civile şi ai iniţiativei “Iaşul iubeşte teii”, organizată împotriva tăierii teilor de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, au fost invitaţi de către viceprimarul Mihai Chirica la discuţii despre decizia Primăriei Municipiului Iaşi de a tăia şi înlocui teii de pe artera principală a oraşului.
     La întîlnirea de astăzi, cei invitați spun că viceprimarul  Iașului, Mihai Chirica a prezentat argumentele tăierii teilor respectiv asigurarea vizibilității monumentelor şi realizarea unui aliniament din arbori de aceeaşi vârstă şi formă specifici piaţetelor.
     Totodată, cei patru reprezentanți invitați la discuții au aflat că acţiunea de tăiere a teilor va continua în zilele următoare indiferent de reacția opiniei publice.
    Ca urmare a acestei decizii, duminică la ora 18:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare, în fața bisericii Trei Ierarhi sunt așteptați toți cei care sunt nemulțumiți mai precizează reprezentanții de la“Iaşul iubeşte teii”.
      Tot acești mai precizează că grupul de iniţiativă a primit şi sprijinul Coaliţiei pentru Mediu din România care a solicitat, azi, Gărzii Naţionale de Mediu sistarea tăierii teilor şi verificarea legalităţii acţiunii întreprinse de Primăria Municipiului Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu