duminică, 10 februarie 2013

Protest cu ceai...de tei

       Așa cum vă spusesem astăzi a fost un alt protest. Au venit mai mulți oameni, cetățeni din Iași, iubitori de natură sau cum vreți să le spuneți. Cert este că au fost în număr... mai mare. Vorbeam cu cîțiva cunoscuți și ne dădeam seamă să au venit mai mulți decît la proteste celor de la CET. Da, să fie fost chiar peste 300 de persoane au participat în această seară la un protest împotriva tăierii teilor de pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi. Organizatorii acțiunii spun că autorizaţia a fost primită doar pentru o oră adică de la ora 18 la ora 19. Este o altă iniţiativă a celor de la Asociaţia Mai Bine şi au inițiat campania "Iaşul iubeşte teii".
      Protestatarii s-au întîlnit în faţa Bisericii Trei Ierarhi din Iaşi, mult înainte de ora 18. Aceștia au venit cu bannere şi au scandant diferite lozinci prin care solicitau să fie nu fie tăiați teii de pe bulevardul ieşean. După cîteva zeci de minute, cei prezenţi la protest au mers către Primăria Iaşi iar pe parcusul drumului au scandat în continuu că nu vor să fie tăiaţi teii.
      În faţa Primăriei Iaşi, sutele de protestatari au continuat să scandeze iar protestul a fost unul pașnic și fără incidente. Printre participanţi au fost deputatul  Nicuşor Păduraru sau medical Tudor Ciuhodaru. De asemenea, organizatorii protestului au împărţit ceai cald şi au aprins lumînări pe care le-au aşezat lîngă quilt-ul întins în faţa Primăriei Iași.
     Pe bannere apăreau scris-“Opriţi teicidul”, “Teiubeşte Iaşu”, “O decizie luată în pripă nu este deloc risipă”, “Teii-s simbolul nemuririi, eu vă propun un hara-kiri”.
     Protestatarii au spus că acest gen de acţiuni va continua și în perioada următoare. Oamenii nu se laă pentru că observ că le pasă, îi deranjează și reacționează.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu