joi, 14 februarie 2013

Romii vor capitală



      Ascult acum o discuție despre o capitală a romilor la noi în țară. Cică ar putea fi una chiar la Cluj. Ba mai mult să fie cîte un centru pentru romi în fiecare regiune deși există filiale ale agenției pentru romilor în multe județe din România. Cum aș putea să fiu de-acord, eu de naționalitate română care trăiesc în România. Ce să înțeleg că vom fi minoritari la noi în țară? Hai, că numai asta mai lipsea și le aveam pe toate.

      Locuri speciale în școli și universități sunt și romii nu dau examen dar nu se dau în vînt să meargă la școală. Da, ei se descurcă și fără studii. La ce le-ar folosi cînd ei au bani, mașini luxoase, case imense cu turnulețe strălucitoare.
     Vor să deschidă un muzeu al culturii rome. Cred că asta ar fi suficient și nicidecum să vrea o capitală. Mi se pare incredibil cum tavalugul o ia cu așa viteză la vale, nu ai nici o șansă să îl mai prinzi și fiecare minoritate cere parcă să fie pe picior de egalitate cu majoritatea. Poate că unora le va veni ideea să schimbe și numele țării, simbolistica, identitatea, religia și altele.
    Da, poate e un stereotip la care nu renunț și cînd mai aflu ce idei au, chiar mi-e greu să îmi schimb părerea. Prea multe știri în care romi fac probleme sau au idei trăsnite”. Chiar nu vreau să mai aud și să citesc despre astfel de idei. Sunt sătulă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu