joi, 21 februarie 2013

Avem platformă naţională pentru educaţie

      Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC lansează la Iaşi, Platforma Naţională Pentru Educaţie, în cadrul unei conferinţe de lansare organizată în data de 26 februarie 2013, ora 11.00 în Sala Mare a Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi.
     Platforma Naţională pentru Educaţie (www.pentrueducatie.ro) este un proiect inovativ care propune profesioniştilor din domeniul socio-educativ, părinţilor, membrilor comunităţii, actorilor instituţionali, publici şi privaţi, să găsească soluţii pentru reducerea fenomenelor de absenteism şi neşcolarizare, precum şi pentru prevenirea abandonului şcolar.
    Lansarea acestui proiect se bucură de prezenţa lui Virgil Ianţu, personalitate publică implicată în mobilizării comunităţii şi a partenerilor sociali pentru promovarea drepturilor copilului.
    Evenimentul este adresat reprezentanţilor instituţiilor cu responsabilităţi în promovarea şi respectarea drepturilor copilului: Autorităţi publice locale (Primărie, Consiliu Judeţean, Instituţia Prefectului), Inspectoratul Şcolar şi instituţiile aflate în subordine (grădiniţe, şcoli generale, licee, colegii, grupuri şcolare, etc.), CJRAE & CJAPP (consilieri şcolari, psihologi, profesori de sprijin, profesori psihopedagogi) etc.
   De asemenea, evenimentul este adresat reprezentanţilor din mass-media – ca promotor de modele ce pot fi preluate cu uşurinţă de către copii, părinţilor – ca principali decidenţi şi responsabili pentru educaţia copilului, reprezentanţilor din companiile private – ca potenţiali parteneri prin implementarea programelor de responsabilitate socială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu