duminică, 10 februarie 2013

Noi am crescut cu tei, ei vor avea salcîmi japonezi

           
         Peste 1.000 de persoane au semnat petiția online prin care se solicită să nu mai fie tăiați teii de pe Bulevardul Ștefan cel Mare  din Iași. Mai mult, președintele executiv al Asociației Mai Bine, Anca Gherorghică a trimis o scrisoare deschisă Primăriei Iași prin care sublinia că tăierea are la bază rațiuni peisagistice nefondate. Mesajele de solidaritate apar zilnic pe rețelele de socializare.
      Astăzi, conferenţiar dr. Carmen Gache, Preşedintele Societăţii Ornitologice Române, se alătură demersurilor celor de la Mai Bine și sunt alături de initiative “Iașul iubește teii”.
     "Nu înțelegem de ce a devenit un obiectiv prioritar al autorităților ieșene sacrificarea unor arbori indigeni, cum sunt teii de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, arbori ce fac parte din cultura acestui oraș, fiecare român asociind, în mod aproape reflex, Iașii cu teii pentru a fi înlocuiți cu arbori care nu ne comunică nimic și care emană frumusețe strict pe durata scurtă a perioadei de înflorire!”, a precizat Preşedintele Societăţii Ornitologice Române.
      Ieri s-au alăturat inițiativelor personalități precum Emil Brumaru, Dan Lungu și a fost primit un răspuns din partea Greenpeace România.


   Ieșenii nu vor ca teii să fie tăiați și să rămînă doar o amintire. Cel puțin unii văd că nu vor asta și mă gîndesc că noi am crescut cu tei iar generațiile următoare vor vedea salcîmi japonezi într-un oraș...al teilor-Iași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu