vineri, 30 noiembrie 2012

Sunteţi patrioţi?

      Mîine este 1 decembrie şi mă întreb cîţi dintre români iubesc ţara în care trăiesc şi dacă mai merg la manifestările organizate cu prilejul acestei zile. Astăzi timp de 3 ore, între 11 şi 14, va avea loc o expoziţie de tehnică militară. Organizatorii au pregătit standuri cu armanet greu şi uşor, sunt echipamente folosite în transmisiuni sau de infanterie.
      Cine ajunge pe la Palatul Culturii din Iaşi poate vedea autospeciale pentru incendii sau descarcerare, autospecială laborator criminalistic şi multe altele.
      Mîine, pe 1 decembrie, municipalitatea va împărţi 5.000 de porţi de fasole fie de post sau cu cîrnaţi dar şi vin fiert. La toate acestea se adaugă concertul de muzică populară iar peste 260.000 de luminiţe vor fi aprinse la Palas unde se deschide patinoarul.
      Pe zi ce trece văd figuri triste şi preocupate şi spun că vor să plece din România. Pentru ei ţara asta nu se mai pliază pe dorinţele lor şi nici nu leagă de aşteptări. Avalanşa de persoane care pleacă este din cauza sărăciei, a salariilor mici, a tuturor problemelor care apar de la o zi la alta. Ce trist!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu