joi, 29 noiembrie 2012

Presa și etichetele

       Am participat la o conferință organizată de ARAS, la Sinaia. Acolo nu  au venit numai jurnaliști ci au fost și de la Agenția Antidrog, de la Revista Viața medicială, de la Ministerul Muncii. De la cea din urmă instituție a venit o doamnă cam pornită pe reprezentanții mass-mediei. Cea mai tare fază a fost legată de titlurile puse la știre care nu fac altceva decît să îi determine pe cei care privesc la televizor sau citesc în ziare, pe internet să aibă prejudecăți.
       Doamna cu pricina o bucureșteancă sadea, cel puțin așa am dedus, a avut probabil o experineță mai puțin bună cu jurnaliștii și acum a ajuns să nu-i suporte. Spre finalul conferinței s-a mai îmblîzit și a vorbit despre copii străzii și despre faptul că ar trebui luați de pe stradă, că au nevoie de ajutor și statul ar trebuie să facă mai mult.
      Despre stigmatizare și prejudecăți s-a vorbit mult la conferința de la Sinaia și tot presa a fost principalul vinovat. Da, se spunea că prea ușor se pun etichete și numai auzi că despre unul se zice că e drogat, alta e prostituată și tot așa. Nimeni nu are pretenția că suntem perfecși dar de aici pînă la afirmația că presa e vinovată de tot, e cale lungă și deloc draptă, din păcate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu