sâmbătă, 10 noiembrie 2012

S-a cîntat Rahmaninov!


 Un concert excepțional a fost vineri seară, la Filarmonica de Stat Moldova din Iași. De la ora 19 la Sala „Ion Baciu” s-a desfășurat  un concert simfonic care a fost organizat în colaborare cu Académie des Artistes Musiciens din Franţa. Dirijor a fost Valentin Doni iar solist, nimeni altul decît rusul Denis Ivanov, la pian.



Din program au făcut parte Bizet – Suita „Jeux d’enfants”, op. 22, Rahmaninov – Concertul nr. 4 pentru pian şi orchestră în sol minor, op. 40, Debussy – Petite Suite, Debussy – Preludiu la „După-amiaza unui faun”.


Sala s-a umplut repede și au existat personae care au stat în picioare. Biletele s-au epuizat  iar unii doritori au fost dezamăgiți că nu au reușit să mai prindă un loc la unul dintre cele mai așteptate momente ale stagiunii. Publicul a aplaudat minute în șir  prestația orchestrei și a pianistului Denis Ivanov.


Tînărul pianist Denis Ivanov a fost invitat, la Iași, prin Academia Artiştilor Muzicieni din Paris, a cărei fondatoare este pianista de origine română, Lea Yoanna Adam din Iași. Doamna Adam a cîntat la Iași în urmă cu 34 de ani iar Denis Ivanov este primul elev al său care cînta în același loc unde a concertat profesoara sa de pian.

Denis Ivanov a ales Rahmaninov care îi place foarte mult iar profesoara sa a fost mîndră de prestația elevului său cel mai bun și cu care are în comun cele mai mult lucruri în materie de muzică. Rusul va reveni în România în luna aprilie 2013 atunci cînd va concerta la Bacău. La Iași, Lea Yoanna Adam a promis să aducă un alt elev al său, Roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu