sâmbătă, 3 noiembrie 2012

O altă campanie electorală, alte promisiuni

         Campania electorală animează orașul. Conferințe de presă, adunări peste tot. Fiecare partid apelează la toate trucurile pentru ca al lor candidat să primească cele mai multe voturi. Muncă multă stă în spatele unei astfel de campanii. Nopți nedormite, o armată de oameni care merg, gîndesc, acționează asemenei unor roboței. Ai spune că toți sunt la fel și că nimic din jurul lor nu mai contează pentru că ei trebuie să își atingă scopul. Trucuri ieftine și aspectele care să prindă la public, astă vedem peste tot.
       Campania se conduce la o cafea unde se încheie și alianțe neașteptate. Vezi persoane pe care le credeai certate sau că nu se suportă în nici un chip iar acum nu pot să își bea nici cafeaua sau ceaiul fără eventuali rivali. Viața oferă suprize tot mai des iar multe sunt nedorite.
       Omul de rînd sau votantul este scîrbit sau dezenteresat de politică și nu mai vrea să audă de nici un candidat. Și asta pentru că nu mai spera ca să mai apară și acel politician căruia să îi mai pese de popor. Votantul este apreciat pînă își dă votul iar după aceea nu mai există pentru candidați.
       Desaga cu promisiuni pare să se răstoarne peste tot iar după cîștigarea alegerilor devine invizibilă. Iar sărmanii alegători rămîn cu buza umflată și cu promisiunile nerezolvate că deh, caravana trece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu