joi, 22 noiembrie 2012

Bunătăți culinare ca la Iași




      Astăzi s-a lansat Grupul de Acțiune Locală "Ștefan cel Mare".

        Grupul de Acțiune Locală „Ștefan cel Mare” este o asociație constituită din 40 membri: administrații publice locale, societate civilă și parteneri privați din 14 unități teritorial administrative din județele Iași și Vaslui. Localitățile incluse în GAL sunt următoarele: comunele Aroneanu, Golăiești, Ungheni, Țutora, Prisăcani, Comarna, Costuleni, Ciortești, Dobrovaț (Iași), Codăești, Rebricea, Tăcuta, Dănești și orașul Negrești (Vaslui). World Vision România este membru fondator al GAL-ului „Ștefan cel Mare”.Grupurile de acțiune locală reprezintă un alt model de parteneriat, de data aceasta între comunități și instituții din aceeași regiune.
    Cei de la World Vison spun că scopul general al unui GAL este de a elabora o strategie de dezvoltare rurală locală integrată, GAL-ul fiind responsabil și de implementarea acesteia. Această strategie trebuie să facă obiectul unui consens larg la nivelul tuturor actorilor. Ea are la bază o analiză-diagnostic a teritoriului care are ca obiectiv prezentarea unei situaţii complete a teritoriului şi reperarea punctelor forte şi slabe pentru a putea identifica priorităţile de dezvoltare. Aceasta se realizată în partenariat cu totalitatea actorilor potenţiali din teritoriu care trebuie asociaţi din stadiul cel mai incipient cu putinţă în demersul de dezvoltare.
    De asemenea, membrii mai multor comunități din județul Iași și Vaslui au venit cu o serie de produse tradiționale, bunătăți care îți lăsau gura apă. pentru a mă crede că nu glumesc sau că aș exagera, am făcut cîteva fotografii așa că priviți și poftiți la produse tradiționale, bune și gustoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu