marți, 6 noiembrie 2012

Un spectacol impresionant la Opera Română din Iași-Indiile galante


          Spectacolul de operă "Indiile galante" a fost gîndit din anul 2011, în urma discuțiilor pe care le-a avut directorul Operei Naționale Române din Iași, Beatrice Rancea cu maestrul Andrei Șerban. Coregrafia spectacolului a fost preluată intergral a menționat Beatrice Rancea care mai spune că peste 120 de persoane sunt implicate în proiect. 
         Spectacolul de operă-balet „Les Indes galantes" de Jean-Philippe Rameau va fi pus în scenă la Iaşi după tiparul pe care regizorul Andrei Şerban l-a montat, în 2003, la Opera "Garnier" din Paris şi va avea premiera pe 15 noiembrie 2012 .Pe 16 și 18 noiembrie vor avea fi alte două reprezentații.
       Dirijori sunt Adrian Morar (Opera Națională Română Cluj-Napoca) și Gabriel Bebeșelea. Din distribuţie fac parte artiştii Operei ieşene şi invitaţii soprana Rodica Vica (Bucureşti) şi tenorul Radmilo Petrović (Viena). Scenografia spectacolului a fost preluată de Carmencita Brojboiu (Cluj-Napoca).
      Maestrul Andrei Șerban spune că spectacolul va fi o sărbătoare a muzicii și a teatrului.Piesa va arăta în inocența ei, o lume mai bună unde dragostea triumfă și va fi ceva ce nu s-a mai făcut, ceva foarte bun.
Pentru acest spectacol vor fi 700 de costume dar și măști, pelerine ceea ce înseamnă multă pregătire în spate și totul trebuie pus la punct. În ccea ce privește spectacolul, acesta este mai dezvoltat decît cel de la Paris, mai spune Șerban.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu