vineri, 9 noiembrie 2012

Bacşişul va fi impozitat? Cum vedeţi asta?

      Citesc în ziare despre o propunere a Asociaţiei Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) ca bacşişul să fie inclus pe nota de plată din restaurante.
      Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi al Federaţiei Asociaţiilor Patronatelor din Turism (FAPT) a spus că restaurantele îşi vor stabili nivelul "atenţiei" plătite chelnerilor, care trebuie să fie undeva peste 10%, şi astfel statul va colecta mai multe taxe şi impozite.
     Totodată, în mai multe ţări, printre care şi Statele Unite ale Americii, bacşişul în restaurante este legalizat şi fiscalizat.
     Chiar mă întreb dacă unii patroni nu vor fi tenataţi să practice munca la negru şi mai mult decît pînă acum.
     Şi uite aşa, statul vrea să mai scoată taxe şi de pe bacşiş că de altundeva nu mai găseşte. Ce idee mai au unii care spun că muncesc de se spetesc. Şi aşa românul s-a mai mai înghesuit să meragă des la restaurant, sunt curioasă cît de vesel va fi de-acum înainte. Ideea de a scoată tot de la cel mai sărac şi a introduce o nouă taxă, că asta e, pînă la urmă, nu va surîde multora. Dar, deh, aşa e în ţara asta unde fiecare vrea să mai dea o lege numai ca să-o dea sau să apară şi numele pe undeva.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu