marți, 20 noiembrie 2012

Globuri cu suflet-70 de copiii din satul Lunca Rateş-Scînteia, judeţul Iaşi au nevoie de ajutor


    Cînd mi-a spus Anda Pintilie de campanie şi m-a întrebat dacă nu aş putea scrie şi eu, am spus-de ce nu. Orice gest poate să aducă bucurie pe feţele unor micuţi cu posibilătăţi reduse care nu au nici o vină că lipsurile sunt aît de mari.
    70 de copiii din satul Lunca Rateş-Scînteia, judeţul Iaşi au nevoie de ajutor. Sunt 26 de copii cu vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani. Alţi 31 de copii au între 6 și 14 ani și 12 au de la 15 până la 18 ani. Globuri cu suflet este o campanie inițiată de Lavinia Biberi, acum patru ani. Dacă, în primii doi ani, Lavinia locuia în Iași, în anul trei s-a mutat la București. Anul trei a însemnat prelungirea campaniei, în capitală, dar și continuare campaniei de către Anda alături de bloggerii din Iaşi.




“ Poate vă gândiți că aceștia din urmă sunt cam mari pentru Moș Crăciun. Însă, ei au frați mai mici – iar bucuria trebuie simțită în întregime, în familie, nu-i așa? Prin urmare, toți copiii cred sau își vor reînnoi credința în Moș Crăciun! În bunătatea semenilor lor și într-o rază de speranță pentru ziua de mâine. La schimb, vor oferi zâmbet, dar și o surpriză pe care ne-o pregătesc, pentru a întâmpina cum se cuvine Nașterea Domnului. Ce au nevoie copiii? De toate au nevoie… Orice mic dar – jucărie, haine, rechizite, alimente – este binevenit! Și banii sunt bineveniți – numai că, din ei, vom cumpăra produsele necesare, nu-i vom da ca atare. Din pic cu pic – am speranța că se va face mult! Măcar de un pachețel, pentru fiecare copil! Pentru că niciun copil n-are vreo vină că s-a născut într-o familie mai puțin norocoasă, mai puțin bogată, mai puțin luminată.”, spune Anda Elena Pintilie Epure.


 În anul 2011 au fost ajutaţi copiii de la grădinițele și școlile din Ciortești și Andrieșeni.

  Am preferat să las cuvintele Andei care este atît de implicată şi ştie mai multe despre soarta micuţilor. Poate că tot ce am scris nu înseamnă mult dar haideţi să fim solidari, să nu stăm nepăsători, să le întindem o mînă şi să îi facem să zîmbească, măcar şi pentru puţin timp. Să le aducem Crăciunul şi lor, celor 70 de copii din satul Lunca Rateş-Scînteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu