duminică, 18 noiembrie 2012

Midnight in Paris sau a ajuns Parisul la noi?


     Astăzi de la ora 19:00, AltIasi.ro împreună cu Librăriile Humanitas vă propun un alt mod de a vorbi despre cărți. Teatru Fix găzduiește o incursiune în Parisul anilor ‘20 printr-un colaj de momente ce vor recrea atmosfera orașului luminilor și vor constitui prilej de discuții și dezbateri. Seara numită boem “Midnight in Paris” are loc într-un cadru relaxat, asezonat cu muzica vremurilor evocate și un pahar de vin franțuzesc.
     Organizatorii propun o abordare diferită, care să implice activ publicul sub forma unor discuții libere despre contextul cultural care a atras pleiada de scriitori și artiști (Hemingway, soții Fitzgerald, James Joyce, Salvador Dali, Getrude Stein, Picasso, Tristán Tzara, etc.).
    Astfel, subiectele vor varia de la filmele care prezintă perioada respectivă, muzica timpurilor, spectacolele de teatru și cabaret, până la fascinația scriitorilor americani pentru Paris și modul acesteia de manifestare în literatură.
      Midnight in Paris de la Teatru Fix urmărește să îi aducă împreună pe cei îndrăgostiți de atmosfera Parisul interbelic, cadrul romanului “Soția din Paris” al autoarei Paula McLain.
     Printre momentele care vor condimenta seara se numără o lectură în interpretarea actriței Stanca Jabenitan, reprize muzicale cu Ioana Grigoriu și Sandu Maria Antonia, dar și scurte decupaje cu Parisul anilor ‘20 și personajele care i-au potențat farmecul.
     Cei care vor purta un obiect vestimentar sau un accesoriu specific Parisului anilor ’20 primesc un pahar de vin franțuzesc din partea casei, iar romanul va putea fi achiziționat cu 10% discount.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu