miercuri, 21 noiembrie 2012

De ce se stinge lumina în oraș?

    Nu înțeleg un lucru-de ce se închide lumina pe cîte o stradă din municipiul Iași. Cînd circuli seara, îți scoți ochii din cauza întunericului. Mergi prin oraș și deodată se stinge lumina. Îmi aduc aminte de viața de cămin cînd la ora 22 se dădea stingerea și doamna pedagogă merge din cameră în cameră să verifice dacă lumina a fost stinsă și să facă prezența.
    Mă gîndeam că măcar în campania electorală autoritățile locale nu vor mai face astfel de surprize și vom avea becuri aprinse prin urbe. Dar, deh, cam greu cu de-astea. Chiar mă întrebam dacă există un fel de program al întreruperii lumini, dacă este pe zone, pe cartiere sau pe străzi pentru că diferă zona de la o zi la alta.
     E o senzație tare aiurea să mergi pe stradă, să fii cufundată în gîndurile tale, să îți planuri pentru a doua zi etc și deodată să se stingă lumina. Este chiar înspăimîntător pentru că pot apărea fel de fel de personaje ciudate sau cîini.
    Dar cum criza afectează buzunarele oamenilor de rînd, așa ca noi, se pare că îi determină pe mai marii urbei să nu mai fie atît de darnici și să stingă mai des...lumina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu