miercuri, 21 noiembrie 2012

Ponta deschide Institutul de Oncologie din Iași

       Iașul are Institut Regional de Oncologie. Acesta funcționează chiar dacă nu este suficient personal și tot se mai constată că mai lipsesc unele lucruri. Trei miniștri au promis că va fi deschis și iată că suntem în noiembrie 2012 și încă mai așteptăm. Se pară că mai e puțin pentru că minunatul moment va fi vineri, 23 noiembrie, de la ora 14.
      Miniștrii Cseke, Ritli, Cepoi au anunțat că unitatea medicală va fi deschisă. Data a tot fost schimbată și iată că acum e sigur, e bătut în cuie.
    Suma alocată a fost de aproximativ 85 de milioane de euro. Vor fi 340 de paturi pentru bolnavi. Ca personal ar fi 697 normare maximă dar sunt doar 200 de angajaţi care au fost trasferaţi de la alte clinici sau posturi obţinute în urma unui concurs. Conducerea institutului a solicitat deblocare posturilor pentru încă 238 de locuri de muncă. Asta se spunea în primăvară.
    Și pentru că e campanie electorală era nevoie de o tăiere de panglică cu fast și cu politicieni. Premierul Victor Ponta este așteptat vineri ca să inaugureze Institutul Regional de Oncologie dar și șoseaua de centură.
    Poate și ieșenii îl vor aștepta cu pîine și sare ca să-și amintească Victor Ponta de regimul lui Ceaușescu și să strîmbe din nas ca în Maramureș. La Iași ar putea să comentez că nu avem încă niște străzi bune, instituțiile de cultură nu sunt sprijinite corespunzător și alte lipsuri care ar trebui taxate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu