vineri, 31 mai 2013

Primul Art House din România și Iașul cultural

      Într-un oraș ce tinde la statutul de capitală culturală europeană, deschiderea primului Art House din România este un lucru benefic. Cel puțin așa îl văd sau mai bine spus așa vreau să cred că va fi. Eu zic să nu mai comentăm pe la colțuri, să lăsăm înjurăturile și înțepăturile la o parte și să facem ceva pentru orașul nostru.
       Mă deranjează că s-a ajuns să fie hulit un loc plin de istorie care ar putea să fie prosper(dacă se va investi masiv) și că fiecare dă vina pe altcineva. Așa nu ajungem nicăieri și cel puțin nu vom modifica nimic. Să mai lăsăm lamentările și comentariile rătăcioase. Sunt de-acord că în Iași sunt multe lipsuri, că nu mai avem industrie, că la capitolul tricotaje stăm slab, că investitorii nu sunt prea tentații să investească aici. dar de pe altă parte mî întreb cîți din curajoșii care scriu pe rețelele de socializare fac ceva și mă refer la oamenii cu putere, potențial și care ar putea să schimbe fața orașului în care trăiesc. Nu văd viteji. Unde sunt ei și ce fac pentru Iași?
     Bine că măcar mai apar lucruri bune. Se deschide acest Art House unde pot fi văzute gratuit, filme, spectacole de teatru, vor fi activități culturale și e chiar în zona centrală respectiv etajul 6 de la Moldova Mall.
     Un oraș așa mare și cu atîtea capete luminate, intelectuali și alte categorii, nu ar trebui să se mulțumescă cu puțin, cu firimiturile altora. Dar se pare că așa se întîmplă. Nemulțumiții șușotesc pe la cîte un colș sau pe internet și în rest nu se schimbă nimic. De parcă nu ar fi nevoie ca și Iașul să arate ca un oraș european civilizat și prosper. Materie cenușie există, valori există dar și multă nepăsare exista. Asta le depășește pe toate, din păcate. Încă mai sper că va fi mai bine dar nu știu cînd, ca să vă zic și vouă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu