marți, 28 mai 2013

200 de fermieri și ministrul Daniel Constantin

      Mai sunt mai puțin de 10 zile pînă cînd ministrul agriculturii ajunge în județul Iași. Mai exact,ABplus Events și Consiliul Județean Iași, organizatorii evenimentelor AGRALIM, în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură a Județului Iași, vor desfășura pe 6 iunie 2013 Întâlnirea Fermierilor din Moldova, la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa, județul Iași. La eveniment va fi prezent și Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
     Întâlnirea Fermierilor din Moldova reunește 200 de mari fermieri din toate cele 6 județe din Regiune: Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău și Vaslui și reprezintă un prilej pentru planuri pe termen lung și discuții importante între toți factorii direct implicați în acest sector de activitate.
     Ce spun organizatorii- importanța acestui eveniment este una majoră, având în vedere situația agriculturii din România la momentul actual, intenția politicienilor de a schimba modul de organizare teritorială a țării și mai ales apropierea momentului în care noua Politica Agrară Comună va intra în vigoare. Se va discuta pe trei direcții/teme de maxim interes pentru participanți: PAC 2014-2020, Programe de susținere a fermierilor și Impactul regionalizării asupra agriculturii românești.
     Programul preliminar al evenimentului cuprinde două sesiuni de discuții. Prima va avea loc în cursul dimineții și se va desfășura sub titulatura: Întâlnire consultativă la nivel regional. În cadrul acesteia, fermierii din cele șase județe ale Moldovei vor avea posibilitatea de a afla punctele de vedere ale reprezentanților instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale privind cele trei teme menționate mai sus. Astfel, la dezbatere vor lua parte: Neculai Olariu, Director Executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Iași; Cristian Delibaș, Director Executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Botoșani; Vasile Schipor, Director Executiv al Direcției pentru Agricultură a Județului Suceava; Sergiu Jităreanu, Director Executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Iași; Delia Moldoveanu, Director Executiv Adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Suceava; Liviu Zaharia, Director Executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Botoșani; Ioan Serediuc, Consilier Superior al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Botoșani; Gabriela Mazilu, Director Executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Bacău; Anghel Ficu, Directorul General Adjunct al Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 1 Nord-Est IAȘI.
    După-amiază va avea loc o Întâlnire consultativă la nivel național, unde vor fi prezenți Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR); Nini Săpunaru, Președintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie Alimentară şi Servicii Specifice, Camera Deputaților; Mihai Niță, Vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală, Senat; George Turtoi, Director General APRDP și alți invitați de la nivel central, din cadrul instituțiilor  subordonate MADR. Astfel, toți cei prezenți la Palatul de la Ruginoasa vor avea ocazia să discute direct cu factorii de decizie de la nivel central și să obțină soluții pentru probleme lor.
    Fermierii vor avea acces la cele mai noi informații din sectorul agricol și vor putea discuta în mod direct cu reprezentanții companiilor care activează în acest sector de activitate.
    Evenimentele AGRALIM sunt realizate cu sprijinul Direcțiilor pentru Agricultură a Județelor (DAJ) și al Agențiilor de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din regiunea de Nord Est care se implică activ în informarea și invitarea fermierilor la aceste manifestări. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu