vineri, 31 mai 2013

Este și ziua lor!



       Copiii cu autism din cadrul Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) – filiala Iaşi, sărbătoresc împreună Ziua Internaţională a Copilului. Vor fi pregătite surprize în cadrul unei petreceri la Popas Păcurari unde sunt aşteptaţi pe 1 iunie, de la ora 10.00.
 
          Copiii se vor juca împreună, vor primi cadouri şi vor fi antrenaţi în diverse activităţi recreative de către animatorii Asociaţiei „Zâmbeşte alături de noi”, care a răspuns pozitiv iniţiativei ANCAAR Iaşi de a organiza o petrecere pentru aceşti copii speciali.
     Pentru că în acest an este alături de noi şi Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”, vom avea şi alte surprize pentru copii. Câţiva voluntari talentaţi ai Fundaţiei „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”,  salariaţi în cadrul companiei Antibiotice, au pictat pe pereţii centrului unde se desfăşoară activităţile cu copiii, personaje de basm şi îndrăgiţi eroi de desene animate. Alba ca Zăpada şi cei şapte pitici, prinţesa Ariel, peştişorul Nemo şi Mickey Mouse cu Minnie Mouse, au fost adunaţi laolaltă, în jurul „Copacului Prieteniei” peste care a răsărit, un curcubeu uriaş.
     În Iaşi sunt peste 300 de copii cu autism aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului. Dintre aceştia sunt puţini cei care beneficiază de terapii specifice, terapii care pot face ca aceşti copii să aibă o viaţă mai bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu