marți, 14 mai 2013

Să FIE Iași!



       Hai că se mai mișca lucrurile prin tîrgul Ieșilor. Mă bucur să văd că sunt persoane care fac proiecte, au inițiative frumoase, sunt tineri cu dorință de a schimba percepția asupra orașului Iași.
      Am înțeles că în luna iunie va apărea Festivalul Internaţional al Educaţiei – FIE Iaşi care dezvoltă un câmp cultural nou şi înscrie Iaşul în rândul celor mai creative oraşe din Europa printr-un concept nou, acela de „educaţie, cultură şi artă în aer liber” şi, mai ales, „educaţie prin entertainment”.
      Iată că în 2013, Iaşul devine primul oraş din România care găzduieşte un Festival Internaţional de Educaţie, un proiect cu un caracter durabil care contribuie la dezvoltarea culturală, economică şi socială pe termen lung a oraşului.
      Ce se va întîmpla- Iaşul va fi conectat la reţeaua internaţională de evenimente care încurajează dialogul intercultural şi schimbul de experienţe cultural-artistice, festivalul reuşind să sublinieze totodată rolul artelor în educaţie.
      Totodată, FIE Iaşi se va plasa în portofoliul de proiecte majore din dosarul de candidatură a Iaşului la titlul de „capitală culturală europeană”. 
      Cum descriu organizatorii noul eveniment-FIE Iaşi are la bază ideea de spaţiu cultural deschis şi de diversitate şi oferă posibilitatea întăririi cooperării în domeniul cultural şi promovării dialogului permanent la nivel european. Festivalul oferă vizitatorilor posibilitatea de a intra în contact cu personalităţi din lumea culturii într-o atmosferă relaxantă, atât în spaţii convenţionale cât şi în spaţii neconvenţionale.
     Mai trebuie să știți că FIE îmbogăţeşte imaginea Iaşului de oraş deschis al artelor şi al educaţiei iar structura festivalului va combina activităţile cultural-artistice cu cele de petrecere a timpului liber. Evenimentele festivalului se vor desfăşura în mai multe locaţii în oraş, reunind în fiecare an, timp de 10 zile, un mare număr de vizitatori din regiune şi din întreaga ţară.
     Chiar sună bine de tot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu