vineri, 10 mai 2013

Avem incubator de transport la maternitatea Cuza Vodă!




      Organizaţia Salvaţi Copiii a echipat astăzi Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Cuza-Vodă" cu un un incubator de transport în valoare de 11.718 euro. Această sumă a fost colectată, anul trecut, prin campania de redirecționare a 2% din impozitul pe venit și totodată prin generozitatea companiilor și a persoanelor fizice care au făcut donații în cadrul campaniei Bun venit pe lume!

     Incubatorul de transport neonatal oferit de Salvați Copiii este un modul mobil de Terapie Intensivă Neonatală, o mini-secție echipată cu toate dispozitivele de care poate fi nevoie pe parcursul câtorva ore de transport ale bebelușului cu probleme. Acest echipament asigură o temperatură constantă și umiditate potrivite copilului născut prematur, dar și un acces facil al echipei medicale în cazul apariției problemelor, cum ar fi ventilația mecanică. Aparatul are autonomie energetică prelungită, necesara transportului pe distanțe lungi.
   În Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Cuza-Vodă" s-au înregistrat 6001 de nou-născuți în 2012, din care 314 au fost transferați din alte maternități, iar 96 s-au născut la domiciliu. 604 din totatalul bebelușilor au fost prematuri.
   Din păcate, țara noastră se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de  9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011,  cauza principală fiind naşterile premature.
   O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii și dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. În Iași, rata mortalității infantile este de 8,4 la mie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu