joi, 30 mai 2013

SĂ FIE IAȘI!



        Festivalul Internaţional al Educaţiei (FIE), ce se va derula la Iaşi, în perioada 14-23 iunie, rezervă un loc important activităţilor culturale şi educaţionale destinate copiilor şi adolescenţilor.
        Alaturi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Palatul Copiilor din Iaşi, FIE pregăteşte un Festival de Carte şi Autori pentru Copii şi Adolescenţi în cadrul căruia vor avea loc peste 60 de evenimente: lansări de carte, ateliere de creaţie, spectacole de teatru, conferinţe, concerte de muzică pentru copii, precum şi activităţi dedicate benzilor desenate. Manifestările dedicate copiilor se vor desfăşura zilnic, între orele 10.00-21.00, pe trei scene amenajate în aer liber, în curtea Palatului Copiilor şi în Parcul Voievozilor, precum şi în Sala de spectacole a Palatului Copiilor.
      Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi participă cu un proiect intitulat “Paşi de copil în Iaşii marilor zidiri”.900 de copii, mulţi din localităţi rurale sărace, defavorizate, din cele în care există comunităţi rome, vor beneficia de activităţile FIE, vor vizita muzee şi obiective turistice, vor primi cărţi şi pliante despre oraşul Iaşi.
     Un alt eveniment dedicat educaţiei - Gala de Excelenţă în Educaţie - pregătit de organizatorii FIE, în parteneriat cu ISJ, cu universităţile din Iaşi şi cu Academia Română Filiala Iaşi, va avea lor pe 14 iunie, la Teatrul Naţional “V. Alecsandri”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu