luni, 13 mai 2013

Va fi Iașul capitală culturală europeană?

      Astăzi a avut loc o dezbatere pentru susținerea Iașului în cursa pentru titulatura de capitală culturală europeană. Trei specialiști din trei orașe care au fost capitale culturale europene sunt prezenți la Iași și au spus că autoritățile ar fi trebuit să se miște mai repede pentru a se materializa acest aspect.
       Dezbaterea a fost organizată de Asociația Iași-Capitală Culturală Europeană care e compusă din 20 de membri fondatori respectiv personalități ale vieții culturale din Iași ce sunt cunoscute pe plan național și internațional.
     Cu concluziile de astăzi puse cap la cap se va întocmi un raport care va fi dat autorităților. Raportul va conține punctele tari și cele slabe ale Iașului și care sunt șansele în lupta pentru titlul de capitală culturală europeană.
      Va mai fi o etapă respectiv cea care constă în lansarea unei platforme publice de dezbatere și promovare a proiectelor inițiate de operatorii culturali și de autoritățile publice pentru asigurarea unei transparențe cît mai mari a inițiativelor artistice orientate spre titlul de capitală culturală europeană.
      Mai e mult de muncă și mi-e tare greu să cred că sunt șanse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu