joi, 2 mai 2013

Liga Studentilor Romani din Strainatate si caravanele


      Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) da startul celei de-a treia editii a Caravanei Face2Facebook. Evenimentul se va desfasura intre 7 si 14 mai 2013. Proiectul face parte din Campania GoStudy si se adreseaza tinerilor interesati de studiul in strainatate. Prin intermediul proiectului, acestia vor avea ocazia sa intre in contact direct, on-line, cu studenti romani de pe trei continente.

    In contextul unui interes din ce in ce mai crescut al tinerilor pentru oportunitatile oferite de educatia in strainatate, Caravana Face2Facebook isi doreste sa-i sprijine facilitandu-le accesul la informatii cat mai complete, venite de la persoane care au studiat sau studiaza in diferite tari ale lumii. Dintre obiectivele principale ale campaniei fac parte informarea si orientarea personalizata a tinerilor pentru a accede la oportunitatile academice din afara tarii, ghidarea lor in procesul de indeplinire a formalitatilor de aplicare si admitere, dar si oferirea de consultanta dupa finalizarea acestui proces.

   Proiectul se va desfasura in perioada 7 mai – 14 mai 2013 pe platforma GoStudy https:// www.facebook.com/gostudylsrs, in intervalele orare 18:00 – 19:30 si 19:30 – 21:00. Moderatorii discutiilor vor fi insisi voluntarii LSRS cu experienta, studenti sau absolventi ai unui ciclu de studii in universitati din strainatate.

    Voluntarii Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) strabat din nou tara in lung si-n lat pentru a sustine seminarii de orientare si informare despre studiul in strainatate.

     Conform traditiei, Caravana LSRS va parcurge si in 2013 un traseu prestabilit, oferind sansa ca prin organizarea de seminarii gratuite cei interesati de studiile in strainatate sa afle detalii despre oportunitatile existente si informatii utile atunci cand pleaca la studii peste hotare.

    Caravana este un proiect care recunoaste si sustine interesul puternic al tinerilor romani de a dobandi o educatie de calitate in strainatate si care vine in intampinarea necesitatii de informare a acestora cu privire la oportunitatile academice internationale.

    Echipa de studenti, masteranzi, doctoranzi si absolventi romani ai universitatilor din intreaga lume ofera sprijin informational  prin seminariile organizate pe teritoriul  tarii. Aceste sesiuni de informare se adreseaza tuturor elevilor si  studentilor din Romania care sunt interesati sa-si continue studiile in strainatate.

    Cea de-a cincea editie a Caravanei LSRS se va desfasura in perioada mai-iunie in 15 orase: Bucuresti, Drobeta Turnu Severin, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Brasov, Bistrita, Petrosani, Medgidia, Pitesti, Ploiesti, Timisoara, Arad, Sibiu si Campulung Muscel. Calendarul complet al seminariilor precum si detaliile de inscriere sunt disponibile pe http://gostudy.lsrs.ro/.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu