vineri, 17 mai 2013

Memorialul Internaţional al Lumânărilor Aprinse-19 mai 2013

   ARAS, Asociaţia Română Anti SIDA filiala Iaşi împreună cu Direcţia de Sănătate Publică organizeaza duminică, 19 mai, Memorialul Internaţional al Lumânărilor Aprinse.  Evenimentul se desfasoara in fiecare an , in a treia duminica a lunii mai, in peste 1000 de comunitati din lumea intreaga cand milioane de oameni  isi unesc fortele pentru a promova solidaritatea și respectul fata de persoanele care traiesc cu HIV si pentru a comemora pe cei care au pierdut lupta cu virusul.
     In Iasi, ARAS organizeaza cea de-a XVIa editie, duminica, 19 mai, mobilizand intreaga comunitate ieseana  in tragerea unui semnal de alarma asupra problematicii discriminarii si marginalizarii persoanelor seropozitive si asupra nevoii de a fi informati corect astfel incat sa avem o comunitate toleranta si sanatoasa!
    Vor fi mai multe activitati precum  Marșul Tăcerii- ora 19.00 Parcul Copou (lânga teiul lui Eminescu) vă așteptăm  pentru a parcurge cu lumânări aprinse traseul Parcul Copou-Piata Unirii. Lumânările vor fi oferite de organizatori și fiecare lumânare va fi imprimată cu câte un prenume a unei persoane din Iași care a decedat din cauza SIDA.
     Aprinde o lumânare!- ora 20.00  in Piata Unirii.  Vă invităm să aprindeți lumânări în memoria celor dispăruți din cauza acestui virus necruțător.
     Vor mai fi desfășurare de quilturi respective pânze comemorative în timp ce se vor rosti prenumele persoanelor decedate din cauza SIDA din județul Iași, concert folk adus ca tribut de catre Andrei Bauer, Cosmin Vaman si Alexandra Andrei, se vor  lansa în aer peste 200 de lampioane ( felinare care se pot ridica în aer până la 1200m altitudine) ca simbol al solidarității și compasiunii față de persoanele afectate de HIV/SIDA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu