sâmbătă, 30 martie 2013

Vrei să fii antreprenor? Învață de la Marius Ghenea.

             Cea de-a treia conferinţă din seria celor opt programate în cadrul proiectului Antreprenor 2.0 va fi organizată la Iaşi, în data de 9 aprilie 2013, la Hotel Unirea, sala Cuza, începând cu ora 8:30. Participarea la program este gratuită, iar pentru conferinţa de la Iaşi înscrierile se mai pot face folosind formularul de înregistrare până în data de 4 aprilie.

     Marius Ghenea, antreprenor de succes şi business angel, Péter Barta, CEO Fundaţia Post-Privatizare, reprezentanţi ai Microsoft România şi antreprenori locali vor lua parte la conferinţa regională de la Iaşi şi îi vor învăţa pe participanţi cum să-şi valideze ideile de afaceri sau cum să folosească instrumentele online în dezvoltarea afacerii.
    Antreprenor 2.0 este un proiect implementat de Fundaţia Post-Privatizare şi partenerii săi şi presupune organizarea unor conferinţe regionale în marile oraşe, urmate de sesiuni de workshop şi consultanţă one-to-one în urma cărora să se găsească 24 de afaceri care să primească sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei (12.500 de lei pentru fiecare startup).
   Etapele pe care doritorii trebuie să le parcurgă sunt simple: trebuie să-şi înscrie ideea de afacere sau afacerea recent pornită în formularul de aplicare şi să participe la conferinţa regională; la finalul conferinţei un juriu format din antreprenori consacraţi va alege în baza formularului de înscriere 50 de idei care vor trece în următoarea etapă a proiectului - sesiunile de workshop-uri.
    La terminarea workshop-urilor doar 20 de participanţi cu cele mai bune idei vor trece în următoarea fază - sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 săptămâni, alături de consultanţii din program, vor fi ajutaţi să-şi demareze afacerile şi să îşi construiască o strategie de dezvoltare. Afacerea demarată şi strategia de dezvoltare finalizată vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanţi şi oameni de afaceri. 
   După analiză, 3 startup-uri vor fi alese să primească sprijin financiar. Scenariul este acelaşi pentru toate cele opt oraşe, astfel că, la final, 24 de startup-uri vor primi premii în valoare totală de 300.000 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu