marți, 5 martie 2013

Volumul “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen”, lansat la LIBREX la Iaşi

       Curtea Veche Publishing lansează în Iaşi miercuri, 6 martie, de la ora 14.00, volumul bilingv româno-englez “Ana. Portretul Reginei/ Portrait of the Queen”, semnat de ASR Principele Radu al României. Lansarea va avea loc în cadrul Târgului Internaţional de Carte LIBREX, în incinta Sălii Polivalente din Iaşi, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principelui Radu.
     Majestatea Sa Regina Ana a României împlineşte anul acesta nouăzeci de ani, devenind astfel cea mai longevivă consoartă de voievod sau rege din istoria României, iar volumul de faţă este un dar pentru soţia Majestăţii Sale Regelui Mihai I, figură emblematică a istoriei naţionale contemporane.
    Cartea este un album cu fotografii de familie înfăţişând-o pe Regină. Aşa cum editura Curtea Veche şi-a obişnuit cititorii prin colecţia “Casa Regală”, informaţiile ce însoţesc fotografiile sunt foarte personale: nici literatură, nici istorie, textul ce însoţeşte fotografiile Reginei, din copilărie şi până astăzi, sunt însemnări de familie ce scot la iveală frumuseţea şi farmecul, spontaneitatea şi eleganţa, dar şi firea energică a Majestăţii Sale, toate sfidând parcă destinul ce nu a ferit-o de suferinţă.
    În cele 177 de pagini, veţi putea citi despre copilăria şi adolescenţa Reginei, viaţa de familie, devotamentul faţă de Ţară.
    Volumul a fost lansat pe 1 martie în Bucureşti la Muzeul Naţional de Istorie a României, iar pe 8 martie Alteţele Lor Regale Principesa Margareta şi Principele Radu ai României vor prezenta volumul tot în Bucureşti, în cadrul Librăriei Cărtureşti din AFI Palace Cotroceni.
   Volumul poate fi găsit în librării şi pe site-ul www.curteaveche.ro la preţul de 41 lei. Un leu din preţul fiecărei cărţi este donat Asociaţiei “O viziune pe 30 de ani”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu