sâmbătă, 2 martie 2013

Premiul I pentru trupa de teatru în limba spaniolă de la Liceul Cantemir

Trupa de teatru în limba spaniola “Los Bilingüitos”, de la Liceul „D. Cantemir”, a câştigat premiul I în cadrul ediţiei a IX-a a Festivalului naţional de teatru in limba spaniola, desfasurat la Bucuresti in intervalul 22-23 februarie 2013 si organizat de Agregaduria de Educacion de pe langa Ambasada Spaniei.
Totodată, elevul Andrei Chirilă a obţinut premiul pentru cel mai bun actor.  Trupa a prezentat piesa „El Tren”, o adaptare dupa „Metro” de Luis Jaraquemada Bueno. 
 
„El Tren” este o comedie cu un final tragic. O comedie despre un grup de călători care se urcă în tren pentru a merge la serviciu, la facultate sau la liceu – persoane care, pentru a-şi face călătoria mai puţin plictisitoare, îşi lasă imaginaţia să zboare şi pentru câteva minute se transformă în ceea ce le-ar plăcea să fie. În El Tren intrăm în mintea celor 4 personaje. Călătorii transformă realitatea după visele, iluziile, sau frustrările lor, dar când vagonul frânează pentru a ajunge la următoarea staţie se trezesc şi se întorc la vieţile lor obişnuite. Până când acel tren ajunge la capăt de linie: staţia Atocha din Madrid… 11 Martie 2004.
„El Tren” este o interpretare personală a piesei de teatru “Metro” de Luis Jaraquemada Bueno. Actul 4 (“Mintea Yalilei”) este o idee originală, fiind concepţia d-rei profesor María Álvarez Gutiérrez, coordonatoarea trupei.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu