vineri, 8 martie 2013

Viața printre hinduși. Sună interesant, nu?

      Prorectorul Gabriel Iancu de la Universitatea Al.I.Cuza din Iaşi este unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea programului ERASMUS din anul 1997. Profesorul ieşean a îndrumat primul grup de studenţi care au mers la Nisa. O parte dintre aceşti au devenit cadre didactice.
     “Unii dintre ei au avut şansa să beneficieze de mobilităţi pe timpul cursurilor doctorale. Este esenţial să ai parte de un spaţiu cultural unde să îţi dezvolţi abilităţile, să vezi alte metode de analiză, alte biblioteci.”, a declarat prorectorul Gabriel Iancu de la Universitatea Al.I.Cuza din Iaşi.

  Acesta spune că a avut ocazia să vadă lucruri care nu pot fi încă puse în practică în România.
  “Mă gîndesc la unele universităţi americane, unde în cadrul campusului este mall şi studenţii intră în interacţiune şi chiar dacă pare că ei lipsec de la ore, de fapt ei  pot accesa wirelles cursurile sau laboratoarele.”, mai spune  prorectorul Iancu.
  Universitarul menţionează că este important să poţi intra în contact cu alte culturi şi alte religii iar călătorii pe care le-a făcut au reprezentat un lucru benefic.
“Eu am trăit în Asia doi ani de zile. Am trăit între hinduşi şi între musulmani. Contează foarte mult pentru tine ca persoană pentru a îi înţelege mai bine pe alţii pentru un dialog decent. ”, adaugă Gabriel Iancu, de la Universitatea Al.I.Cuza din Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu