luni, 25 martie 2013

Vor avea de plătit şi de pătimit

        
     Mi se pare o tîmpenie să faci o prostie şi să o plătească alţii. Mă refer la amenda dată municipalităţii ieşene pentru tăierea teilor de pe Bulevardul Ştefan cel Mare pe care tot locuitorii oraşului o vor plăti. Chiar nu există o soluţie prin care să plătească vinovaţii şi nu cei cărora le pasă de oraşul lor ?
    Pe zi ce trece am impresia că în loc să evoluăm, involuăm şi că omul fără o funcţie într-un partid este luat peste picior tot mai tare. Atitudinea unora este mult peste limita admisă sau peste cea la care m-aş fi aşteptat vreodată. Nici prin gînd nu mi-ar fi trecut că anii vor trece şi aşa se va ajunge.
    Da, ori nu vroiam să cred că este posibil pentru că în sufletul meu speram să fie cinste, dreptate, demnitate ori unii au tupeu cu carul şi carul ăsta este prea mare.
    Amenda pentru tăierea teilor este de 60.000 de lei. Este vorba de o sancţiune care a fost aplicată de Garda de Mediu  Iaşi. Pentru ce a fost data amenda pentru că municipalitatea ieşeană nu ar fi respectat regimul silvic atunci cînd a decis tăierea din perioada 1-13 februarie. De asemenea cei de la Garda de Mediu au mai spus că nu a fost realizat registrul local al spaţiilor verzi ş.a.
    Ce a spus vicele Chirica-  “Ni se pare o ingerinţă într-o instituţie a statului subiectivă şi uşor ilegală, dar vom verifica ce s-a întamplat acolo. A fost ca un nod în papură pentru că nu aveau altă variantă de a se agăţa de o anumită chestiune, ceea ce nouă nu ni se pare corect, vom contesta procesul verbal şi vom cere mai departe să facem o analiză detaliată la Gardă.”
    Şi uite aşa tot locuitorii Iaşului vor avea de plătit şi de pătimit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu