luni, 11 martie 2013

Cum se vede Europa din amfiteare?



      Mîine, reprezentanţii campaniilor Europa jurnaliştilor din amfiteatre – pentru studenţi şi Europa, casa noastră – pentru elevi şi profesori, sosesc la Iaşi. Întâlnirile cu studenţii de la Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării vor avea loc în sala Ferdinand a Universităţii „Al. I. Cuza”, la ora 10,00 şi la sediul universităţii Apollonia, la ora 13.00.

     Organizatorii de la Centrul Europe Direct din Iași spun că Europa jurnaliştilor din amfiteatre este o campanie-concurs care se adresează studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor la facultăţi de jurnalism, comunicare şi relaţii publice. Aceştia sunt invitaţi să realizeze materiale de presă video, audio şi online, pe subiecte europene de interes pentru cetăţeni.12 studenţi care vor câştiga premiile I şi II vor participa la o vizită de studiu de cinci zile la Bruxelles, în septembrie 2013. Data limită pentru încrierea materialelor în concurs este 10 mai 2013. O comisie de experţi ai Reprezentanţei CE în România şi de jurnalişti de prestigiu din domeniul audiovizual  va juriza acest concurs.
      De la ora 9,00, la Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii şi de la ora 13,00 la Liceul Tehnologic “Ionel Teodoreanu” din comuna Victoria, judeţul Iaşi, promotorii campaniei Europa, casa noastră, împreună cu reprezentanţii Centrului de Informare Europe Direct Iaşi se vor întâlni cu elevii şi profesorii din cele două şcoli, pentru a prezenta concursul “Lider european”.
    Competiția îi încurajează pe liceeni să identifice probleme ale comunităţii în care trăiesc şi să implementeze proiecte pentru rezolvarea acestora. Elevii vor participa la o dezbatere despre conceptul de cetăţenie europeană şi implicaţiile acesteia în contextul Anului european al cetăţenilor.
    Premiile constau în bani și în 25 de excursii la Bruxelles.
    Reprezentanţii celor două campanii ale RCE sunt în zona Moldovei întreaga săptămână: în Suceava – pe 11 martie, în Iași – pe 12 martie, în Bacău – pe 13 martie, în Galați – pe 14 martie. De asemena, pe 15 martie vor fi în Brăila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu