sâmbătă, 16 martie 2013

Vă așteptăm la Iași!

      

        Am fost la București la Tîrgul de turism al României care se desfășoară pînă pe 17 martie, la Romexpo. Pentru prima dată județul Iași are un stand unde își prezintă atuurile pentru a atrage turiști. Standul de 30 metri pătrați este plin de pliante care prezintă edificii culturale și puncte importante din județul Iași. Există o mică vitrină unde sunt vase din cultura Cucuteni iar vizitatorii pot afla de la cei de la stand detalii despre exponate.
         Iașul are la tîrgul de turism o prezentare și prin intermediul unui film ce rulează în interiorul standului. Sunt fotografii cu locuri reprezentative cum ar Teiul lui Mihai Eminescu, Palatul Culturii, Teatrul Luceafărul, Opera Română și altele.

        La deschiderea oficială a standului județului Iași au fost mulți invitați-poetul Emil Brumaru dar și Ioan Holban, Beatrice Rancea, Anca Buzea, Dan Lungu, Cristian Adomniței, Relu Fenechiu, ministrul culturii Daniel Barbu, Ion Caramitru, membrii cvartetului Ad Libitum, Florin Bărhălescu și alții.
       Recunosc că m-am simțit bine să văd și Iașul la un astfel de eveniment. E pentru prima dată. S-a făcut o strategie de către cei de la Consiliul Județean și Asociația Patronală a Turismului Ieșean. La prima vedere cred că ar fi fost nevoie de un film care să prezinte județul mai detaliat și să fie mai multe fotografii și pliante pentru vizitatorii. Este adevărat că spațiul nu este prea mare și nu ar putea fi ticsit pentru că așa nu ar fi mai atrăgător.

       Poate că cei care au aflat acum de Iași sau nu au mai ajuns de multă vreme pe aici, vor găsi timp să îl viziteze. Dacă vor vrea vor avea ce să vadă. Nu trebuie să aducem în prim plan numai minusurile zonei pentru că nu ar fi corect. Cel mai bine este să fie vizitat și fiecare se convinge singur. Vă așteptăm la Iași!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu