sâmbătă, 13 aprilie 2013

Un elev de clasa I va avea o expoziție în Turnul Golia

      Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi nu renunță și perseverează în încercarea sa de a încuraja și de a promova valorile locale și creația artiștilor ieșeni , ceea ce a dus la organizarea unei noi expoziții, de data aceasta cu lucrări de pictură și grafică aparținând micului artist ieșean David Alexandru, în vârstă de 7 ani. Expoziția este intitulată sugestiv « DEBUT » și vă propune o incursiune în natură , așa cum se vede ea prin ochii unui copil de 7 ani, dar veți vedea și multe chipuri de adulți , văzute prin ochii lui David și redate grafic cu talentul său , transmițându-ne nouă celorlalți un anumit mesaj despre cât de matur ne poate vedea el, fără însă a se exprima în cuvinte, ci doar prin culoare sau creion.

    Micul  artist-David Alexandru este elev in clasa I-a la Liceul Teoretic Miron Costin-Iași și în afară de pictură mai este pasionat și de Karate. Expoziția « DEBUT » va putea fi vizitată în Turnul Golia-et.I si et.II și conține un număr de 61 de lucrări. Recunoașterea valorii sale este atestată și de diploma primită de la Picasso Art Contest-un concurs internațional online pentru copii cu vârste între 6 și 19 ani , unde a participat cu lucrarea Veșnicie, lucrare ce face parte din expoziția « DEBUT ».
   Una din lucrările de grafică ale lui David, intitulată Turc cu pipă a fost selecționată de Galeriile Saatchi Londra la concursul Art Prize for School unde au fost 13 000 de participanti și se află printre cele 20 de lucrări ce vor fi expuse timp de o săptămâna din luna aprilie 2013 în această galerie.Această lucrare este trimisă în original la Londra și ca urmare nu a putut face parte din expoziția « DEBUT ».
    Din palmaresul său de până acum menționăm următoarele rezultate-Concursul național "David împotriva lui Goliat" -locul 1Concursul național de creație literar-artistică "Autoportretul" (jud.Prahova)- locul 1, Concursul "Un oraș mai curat de sărbători" (Palatul Copiilor Iași)- premiul special, Concursul județean "Copiii lui Tonitza descoperă lumea" (ISJ Iași) -locul 1, Participare la concursul internațional LOOK and LEARN (LONDRA)-jurizarea va avea loc pe 22 aprilie.Participare la concursul internațional U.S.KIDS-jurizarea va avea loc pe 10 mai.
      În susținerea acestui demers artistic Asociația “Centrul de Promovare Turistică” Iași a editat și un album foto ce conține 55 dintre lucrările din expoziția “DEBUT”.
     Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 17 aprilie 2013, la ora 17, în Turnul Golia, et.I. Publicul va putea vizita Expoziția în perioada 17.04.2013- 15.05.2013, în intervalul orar 10-17(luni-vineri) și 10-14(sâmbăta și duminica). Prețul unui bilet pentru vizitarea expoziției este de 3 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu