miercuri, 17 aprilie 2013

Gustă Slow de Ziua Pământului

          La Gustă Slow avem timp destul. Timp să pregătim mâncăruri delicioase de început de primăvară, timp să lăsăm aromele să se cunoască între ele și, mai ales, timp să le savurăm împreună. Slow Food Iași vă invită pe 22 aprilie la Acaju la 18:00, la primul bufet Gustă Slow din 2013. Sărbătorim împreună Ziua Pământului și lansăm oficial Conviviumul Slow Food Iași cu gustări de primăvară, deserturi savuroase și băuturi realizate doar din ingrediente locale, de sezon și ovo-lacto-vegetariene.
        Intrarea la eveniment este de 20 RON. Pentru rezervări puteți trimite un e-mail la adresa contact@slowfoodiasi.ro. Pentru că numărul de locuri este limitat, începând de luni, rezervările fără bilet se anulează, așadar aveți timp să vă achiziționați biletele până duminică seara, 21 aprilie.
          Biletele se găsesc spre vânzare direct de la Cafeneaua Acaju (str. Sfântul Sava, nr. 15) de miercuri, 17 aprilie. Slow Food este o mişcare internaţională iniţiată în 1986, care luptă pentru păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale, încurajând cultivarea caracteristică ecosistemului local. Mişcarea ocroteşte principiile comerţului echitabil, încurajează fermierii şi micii producători, dar are ca scop şi educarea cetaţenilor cu privire la riscurile fenomenului fast food, folosirea pesticidelor sau consumul de alimente modificate genetic.    
         În Iași, Slow Food Convivium s-a format la începutul lui 2013, la inițiativa Asociației Mai Bine. Aceasta este o filială locală, oficială și recunoscută de Organizația Slow Food International.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu