vineri, 19 aprilie 2013

Cum să schimbi faţa unei şcoli

     Zilele trecute am ajuns la Şcoala cu clasele I-VIII din Liteni. Am văzut multe în atîţia ani de muncă dar parcă niciodată nu am găsit atîta sărăcie dar şi oameni cu suflet mare la un loc. De ce spun asta-pentru că unitatea de învăţămînt arată rău în interior. Pe afară nu ai spune că în interior lucrurile nu stau bine. Nu au o centrală pentru ca sălile de studiu să fie toate încălzite. Una dintre clase are o altfel de uşă-una de la un dulap pentru că altă soluţie nu au găsit cei de acolo.
     Au mai reparat cum au putut aşa au spus cei din conducere dar nu au fost bani pentru tot ce era nevoie. Norocul a fost că au dat peste inimoasa echipa de la Bethany. Diana Păiuş şi Georgiana Vieru au reuşit să discute cu cine trebuie şi împreună cu partenerii lor au pus bazele unui proiect pentru  ca şcoala să arate bine.
   Există promisiuni din parte echipei care ocupa de reparaţii şi ce e inclus în proiect că la data de 1 septembrie 2013, Şcoala cu clasele I-VIII din Liteni va arată altfel-cei mici dar şi cadrele didactice vor intra cu drag la ore.
   Asta arată că unora le pasă, că vor să ajute, să fie alături de semenii care au mare nevoie de ajutor. Diana şi Georgiana erau foarte mulţumite pentru că micuţii care se uitau cu ochii mari la ele vor avea condiţii mai bune. Pentru ele înseamnă mult pentru că lucrurile vor arăta mai bine iar copiii vor avea o şcoală decentă cu condiţii mult mai bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu