miercuri, 3 aprilie 2013

HIV si hepatita C fac ravagii. ce fac autoritatile?

      ARAS – Asociatia Romana Anti-SIDA – a trimis o scrisoare deschisa a persoanelor care sunt dependente de drogurile injectabile.
      Ministerul Sanatatii a primit deja 275 dintre aceste scrisori. Alte sute de persoane sunt hotarate sa trimita, pe rand, acest apel de sprijin pentru o urgenta de sanatate publica si supravietuire.

    ARAS, care a ramas singura organizatie neguvernamentala ce inca mai poate oferi servicii acestor persoane, ii sprijina pe consumatori si, mai ales, comunitatile din care acestia fac parte.
    Conform studiilor si statisticilor oficiale din 2012, din cei 17.000 de consumatori de droguri injectabile care traiesc in Bucuresti, aproape 80% au hepatita C, iar 390 au fost diagnosticati cu HIV. 31% dintre cazurile de infectie cu HIV diagnosticate in 2012 la nivel national s-au infectat prin consum de droguri injectabile.
    In Bucuresti, serviciile sunt insuficiente fata de nevoi: 1.000 de locuri in tratamentul de lunga durata al dependentei si 3.000 de consumatori inclusi in programele stradale de prevenire HIV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu