marți, 9 aprilie 2013

Invitație la teatru

 Spectacol de teatru-Cameristele de Jean Genet

Regie: Laura Dimbu
Distributie: Alexandra Cantemir, Alexandra Lupu si Daniela Tocari
Miercuri, 10 aprilie, ora 19.00
Teatrul FIX (str. Cuza Voda nr. 10, subsol)
Pretul general al biletelor: 10 lei
Biletele sunt puse in vanzare la Teatrul Fix
Eveniment organizat in cadrul Cafékultour



Scris in 1947, textul dramatic Cameristele de Jean Genet, sursa partiala de inspiratie pentru Claude Chabrol in realizarea filmului La Cérémonie (1995), a fost pus in scena pentru prima data de catre Louis Jouvet si prezentat publicului la Théâtre de l’Athénée din Paris.

Claire si Solange sunt de ani de zile in serviciul Doamnei. O iubesc intr-atat incat decid sa o omoare... O comedie care sfarseste cu adevarat rau, o poezie stranie, un teatru cu totul modern unde fiecare isi cauta locul: Claire, Solange si Doamna formeaza un trio uimitor.

„Simteam nevoia sa devin ceea ce eram acuzat a fi”, declara Jean Genet
(1910-1986). Scoala de corectie, vagabondaj, iubiri fugitive, furt calificat, arest: puscaria a fost locul in care hotul se transforma in scriitor, mai intai in „poet de parnaie”, apoi autor dramatic. Teatrul ii este un ceremonial, o sarbatoare solemna si grava, destinata viilor si mortilor.

„Piesa Cameristele vorbeste despre oameni nemultumiti de propria conditie de viata si care, in consecinta, isi construiesc o personalitate fictiva, in raport cu aspiratiile lor”, precizeaza Laura Dimbu, studenta in anul al treilea la Regie, in cadrul Departamentului de Teatru al Universitatii „George Enescu” din Iasi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu