miercuri, 23 ianuarie 2013

Pregătiți de hora unirii?

        Mîine este 24 ianuarie. Iașul se va anima mai tare decît în altă zi de joi că doar o dată pe an este 24 ianuarie adică se marchează Unirea Principatelor Române. Forțele de ordine vor fi pe fază ca să păzească să nu fie probleme. Steagurile sunt puse prin oraș, autoritățile s-au pregătit de zor pentru că vor particpa la evenimente oficialități de la București.
       Premirul Victor Ponta și alți oficiali vor fi prezenți în Piața Unirii, acolo unde pentru cîteva ore va fi punctul fierbinte al Iașului. Președintele Traian Băsescu nu va ajunge în capitala Moldovei și nu se va prinde în horă așa cum a făcut-o ani de-a rîndul.
       Peste 300 de forțede de ordine sunt mobilizate pentru momentele dedicate Unirii Principatelor. Traficul va fi deviat și vor fi folosite rute ocolitoare și se va suplimenta numărul de autobuze și chiar curse speciale pentru Piața Unirii. Ei, la asta vă gîndeați? Ei bine, așa va fi.
       Pe 24 ianuarie va avea loc a IV-a ediţie a proiectului intitulat “Pe străzile Unirii”, organizat de Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi (CJE Iaşi), în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean, Palatul Copiilor şi Teatrul Național „V. Alecsandri” Iaşi.
      Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Școlar Județean Iași, professor Sabina Manea a explicat că pe 24 ianuarie, elevii ieşeni, îmbrăcaţi în costume de epocă, vor evoca atmosfera “acelor vremuri” încărcată de rafinament şi nobleţe, pentru trecătorii de pe arterele centrului istoric al Iaşului: Palatul Culturii, Bulevardul Ştefan cel Mare, Piaţa Unirii, strada Lăpuşneanu.
     Vor fi foarte multe evenimente pe 24 ianuarie și mă bucur că au anunțat ca va fi +1 grad. Pe mîine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu